Francoski poklon Davidu Lynchu

Foto: Žurnal24 Lynch je bil za oskarja nazadnje nominiran s filmom Mulholland Drive, a vedno se
Francija bo kultnega ameriškega režiserja Davida Lyncha počastila z najvišjim priznanjem - redom Legije časti.
Oglej si celoten članek

Ob tem pa bo tudi podelila britanski glasbeni skupini The Police red umetnosti in literature, so sporočili uradni predstavniki. Lynch, človek za klasikami kot Človek slon, Mulholland Drive in nepozabno TV-serijo Twin Peaks, bo tako na ponedeljkovi slovesnosti postal častnik legije, je dejal tiskovni predstavnik predsedniške palače David Martinon. Francoski
predsednik Nicolas Sarkozy se bo "poklonil silnemu talentu tega odličnega ustvarjalca in filmarja, pa tudi umetniku, dovršenemu v številnih disciplinah", je Martinon povedal v izjavi. "Predsednik se bo spomnil zahtevnega pristopa Davida Lyncha, ustvarjalca, ki ne le spreminja stil in formo ustvarjanja filmov, pač pa tudi sam cinematični žanr,"  je še dodal.

Medtem je kulturno ministrstvo naznanilo, da bodo člani pop skupine The Police, Britanca Sting in Andy Summers ter Američan Stewart Copeland, v ponedeljek postali vitezi redu Umetnosti in literature. Skupina je v 80. letih prejšnjega stoletja poskrbela za vrsto uspešnic, nedavno pa so se ponovno združili za svetovno turnejo, ki vključuje tudi dva koncerta v Parizu ta vikend.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.