Francozi so vitki, ker jedo skupaj

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Številni Francozi so vitki, pa čeprav ljubijo hrano, razlog za to pa naj bi tičal v dejstvu, da se prehranjujejo v družinskem krogu oziroma v družbi.
Oglej si celoten članek

Kot je pokazala v ponedeljek objavljena študija Centra za preučevanje življenjskih navad Credoc, Francozi 90 odstotkov kalorij zaužijejo v času skupaj zaužitih obrokov, le 10 odstotkov pa s prigrizki.

 

Američani za razliko od Francozov več kot 20 odstotkov kalorij zaužijejo izven skupnih obrokov, torej predvsem z manjšimi malicami in prigrizki. Prav prehranjevanje v družbi pa naj bi preprečilo nenadne napade lakote.

 

V Franciji ima glede na študijo čezmerno telesno težo slabih 15 odstotkov ljudi, v ZDA pa je ta delež 27-odstoten. V Franciji so skupni obroki del družabnega življenja, v ZDA pa naj bi bilo prehranjevanje bolj neke vrste tehnično dejanje, ugotavlja omenjeni center.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.