Gal Gjurin zavrača navedbe Lea Oblaka

Foto: voyo.si
Foto: voyo.si
Leo Oblak trdi, da mu je glasbenik Gal Gjurin v glavo vrgel predmet. Gjurin: "To so neresnice.“
Oglej si celoten članek

Radijski mogotec Leo Oblak je pretekli teden po oddaji Epilog o avtorskih pravicah na Facebooku zapisal, da ga je glasbenik in predsednik združenja Slovenska unija glasbenih ustvarjalcev Gal Gjurin napadel.

"Po oddaji Epilog v lokalu pred Pop TV je Gal Gjurin sredi pogovora z menoj in novinarji povsem iznenada agresivno vstal izza mize pograbil predmet na mizi in mi ga vrgel v glavo. Potem pa začel kričati in mi groziti. Prisotni novinarji Pop tv so onemeli. Tudi sam sem obsedel in bil šokiran nad takšno agresivnostjo,“ je zapisal Oblak in dodal, da je podoben napad agresije in grožnje s strani Gjurina občutil novinar POP TV Jure Bračko, "ker je pomotoma rekel Gjurinu 'vi na Sazas'.“ "Bračko ni dobil ničesar v glavo, ampak je malo manjkalo. Gjurin je novinarja zmerjal s pijancem, češ da preveč pije in potem ne ve, kaj dela. Še danes razmišljam, kakšen človek je to, ki te je pripravljen fizično napasti samo zato, ker imaš drugačen pogled. To ni ok. Gjurin si kot predsednik Sugu takih izpadov agresije ne bi smel privoščiti,“ še pravi Oblak, ki Gjurina zaradi napada ne namerava tožiti.

Gjurin: To so neresnice

Tožbo pa napoveduje Gjurin, saj naj bi Oblak o njem širil neresnice. "To so neresnice. Z gospodom Bračkom sva v dobrih odnosih. V uradni izjavi POP TV je gospod Bračko rekel, da smo se vsi razšli prijateljsko in s stiskom rok. Enako trdim jaz. Z Oblakom sva argumentirala, prav gotovo pa mu ničesar nisem vrgel v glavo. Kot vemo, ima gospod Oblak bujno domišljijo. Če bi mu v glavo vrgel predmet, bi imel poškodbo in bi prišla policija. Gospod Oblak niti ne ve, kateri predet naj bi mu vrgel v glavo,“ je za Žurnal24 povedal Gjurin in dodal, da je Oblak zapis objavil, ker ga želi diskreditirati.

Oblak: "Takšen človek ne sme na pogajanja“

Oblak je potrdil, da so se vsi razšli v miru, za kar je zaslužen Bračko, ki je "Gjurina diplomatsko pomiril“, a vztraja, da je na Facebooku zapisal resnico. "Vame je vrgel pisalo ali vžigalnik. Nič težkega. Pri tej stvari pa je ključno to, kako si zamišlja ureditev - s kvotami prisiliti medij v predvajanje slovenske glasbe, tistemu, ki se tega ne bo držal, pa bodo nekaj vrgli v glavo. Bomo na pogajanja hodili s čeladami in baseball palicami? Je to naslednji nivo slovenskega diplomatskega reševanja težav?,“ je za naš portal povedal Oblak in dodal, da je zapis, četudi so se razšli s stiskom roke, objavil, ker se takšnih stvari ne sme pomesti pod preprogo.

"Gjurin je kolerik. Takšen človek ne sme na pogajanja ali soočenja, ker lahko ponori in sogovornika poškoduje.“

Bračko za komentar ni bil dosegljiv.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:26 22. Maj 2015.

    Tale Gjurin je res mal...je enkrat kričal name, skakal od jeze, kapo metal naokoli, spraševal če vem kdo je on …

  • 09:52 22. Maj 2015.

    Gjurin si je res bogi. Takšnega narcisa pa že dolgo ne.. Deluje že malo bolestno.

  • 08:56 22. Maj 2015.

    Sami diplomati, diplomatsko rešujejo,...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.