Galunič trikrat dražji od Molkove

Foto: Žiga Culiberg
Foto: Žiga Culiberg
Izvedeli smo, koliko bo stala nova nedeljska zabava Maria Galuniča.
Oglej si celoten članek

Ste se kdaj vprašali, koliko nas, davkoplačevalce, stanejo priljubljene nedeljske oddaje Marija Galuniča? RTVS nam je prijazno odgovorila na vprašanja o vseh finančnih podrobnostih novega šova Moja Slovenija.

"Proračun posamezne oddaje znaša 32.500 evrov. Dolžina posamezne oddaje bo 90 minut, oddaja bo v prvi sezoni na sporedu 11 sobot. Mario Galunič bo pri oddaji Moja Slovenija delal za svojo osnovno plačo, zaseda pa sistemizirano delovno mesto voditelja, ki sodi v 47. plačni razred."

Galuničeva plača po omenjenem plačnem razredu znaša 2.907.88 evrov bruto, pri oddaji bo zasedal tudi uredniško funkcijo, poleg njega bosta v vlogi kapetanov sodelovala še Boris Kobal in Nina Valič.

"V proračunu oddaje je določen znesek za kapetana ekip v višini 800 evrov bruto. Najdražja je scenografija oddaje, ki je narejena v skladu z zahtevami licence oddaje," še odgovarja RTVS.

Najdražja Ema

Podoben proračun pa je imela tudi oddaja Spet doma: "Znesek se je spreminjal v posameznih sezonah in je nihal tudi glede na število oddaj v posamezni sezoni. Največji proračun je imela v prvem letu predvajanja zaradi stroškov izdelave scenografije, ki predstavlja približno tretjino proračuna posamezne oddaje. Proračun oddaje je bil povsem primerljiv s proračunom oddaje Moja Slovenija." Davkoplačevalce pa največ stanejo enkratni projekti, kot na primer Ema, Slovenska popevka in novoletni program.

Galuničevi projekti tako ne spadajo le med najbolj gledane, temveč tudi najdražje. Za primerjavo smo povprašali po proračunu za novo oddajo Miše Molk, ki stane trikrat manj kot Galuničeva, torej približno 10 tisoč evrov na oddajo: "Proračun, določen v sprejetem Programsko-produkcijskem načrtu za vse priprave, izdelavo scene in grafične opreme ter izvedbo desetih oddaj v dolžini 50 minut, znaša sto tisoč evrov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:25 29. Februar 2012.

    Mene pa zanima koliko stane ena oddaja Na zdravje in koliko potegne Potrebuješ?

  • 12:21 29. Februar 2012.

    47 plačni razred.... Kolk denarja je to?

  • dd
    10:48 29. Februar 2012.

    Upam, da se bo glede na maksimalno plačilo tudi maksimalno potrudil in to tudi pokazal, da bomo tudi gledalci enkrat …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.