Ganljiva izpoved Maje Štamol Drolc: To obljubo je dala mamicama posvojenk

Foto: RTVS
Foto: RTVS
Naša znana modna oblikovalka spregovorila o svojem prelepem odnosu do materinstva in do bioloških mamic svojih hčerk.
Oglej si celoten članek

V oddaji Dobro jutro na TV Slovenija je voditeljica Špela Močnik gostila zakonca Štamol Drolc in njuni hčerki Žani ter Dilsi. Očka Stane je sicer povedal, da je to le en del njihove družine: "Jaz imam že dva starejša otroka in štiri vnuke. V Afriki pa dekleti dve mamici, enega bratca, dva polbratca in enega na poti. Medtem smo bili v Afriki in sta spoznali svoji mamici." 

Maja je med drugim razkrila, kako pomembno ji je, da dekleti poznata svoji biološki mamici in da je ne skrbi, ali si bosta nekoč želeli živeti v Afriki. "To je bilo od vsega začetka z nami. Že ko sva z Žani odhajala, je bilo to normalno, da bomo imeli stike, da sta mamici v Afriki vsekakor zelo pomembni in se ne ukvarjamo s tem, kje bosta živeli. Ali bosta šli nazaj ali bosta tukaj. Povsod bosta doma, ker bosta imeli toliko ljubezni tako do Afrike kot do naju. Seveda sta tukaj navajeni živeti, vendar meni je glavna skrb, da bosta zdravi, srečni, da bosta v življenju dosegli tisto, kar si želita. Midva sva jima lahko samo odprla veliko vrat, ki jima mamici v Afriki morda ne bi mogli. Drugače pa bi tudi v Afriki imeli vso ljubezen mamic, ne bi bili lačni. Bi preživeli, a pod drugimi pogoji. Tukaj pa imata odprtih veliko vrat in če bosta to znali izkoristiti, kolikor bosta, bosta tudi v Afriki lahko veliko naredili," je povedala naša znana oblikovalka. 

"Ko smo prišli sem, smo imeli tudi pogovore s stroko, psihologi in socialnimi delavci, in so takrat poslušali mene, kako razlagam, da bomo vsekakor imeli stike z mamicama. In so rekli, seveda, saj to je pravilno, a naše mame, slovenske mame, tega ne zmorejo. Jaz resnično nimam zadrege, vesela sem, da poznata svoji mamici in da bomo odhajali tja," je še razkrila in povedala, da je ob obisku Afrike največ jokala ravno ona, saj je bila presrečna, da je izpolnila obljubo mamicama, da bosta svoji hčerki še lahko videvali.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.