Ganljivo: Meghan Markle se je poklonila umorjeni študentki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uyinene Mrwetyana je umrla avgusta letos.
Oglej si celoten članek

Vojvoda Harry in njegova soproga se še vedno mudita v Afriki in navdušujeta tamkajšnje prebivalstvo ter tudi svetovno javnost. Kraljevi par se objema, poljublja in stiska k navadnim smrtnikom, kar sicer pomeni kršitev protokola, a velik plus pri nabiranju simpatij, ki sta jih v zadnjih tednih zaradi večkratne uporabe zasebnega letala izgubila.

Meghan si je nabrala še nekaj dodatnih točk z nenapovedanim obiskom kraja, kjer so 24. avgusta letos umorili 19-letno študentko Uyinene Mrwetyana. Vojvodinja, ki je tam v znak solidarnosti obesila rumen trak, je z obiskom želela pokazati "spoštovanje za tiste, ki so se borili proti spolnemu nasilju in umorom žensk“. Meghan se je sestala tudi z materjo umorjene študentke in ji osebno izrekla sožalje.

Ker je smrt 19-letnice ljudi v Južni Afriki spodbudila k uporu proti nasilju proti ženskam, jo vidijo kot „kritičen trenutek“ v boju za ženske pravice v tej državi, so še zapisali na Instagram profilu vojvodinje Meghan in njenega moža.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:52 1. Oktober 2019.

    Res ste polni ganljivk.... pripišite, da sem se ji tudi jaz poklonil.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.