Genij v nastajanju

Foto: Žurnal24 Robert Allen se je pri devetnajstih podal na pot samo z kitaro, orglicami in maj
Izšel je novi dokumentarec o legendarnem glasbeniku Bobu Dylanu, ki razkriva še neznane odlomke iz njegove zgodnje kariere.
Oglej si celoten članek

Režiser Murray Lerner je v svojem novem dokumentarcu „The Other Side of the Mirror: Bob Dylan Live at the Newport Folk Festival 1963-1965“ razkril pristno stran legendarnega kantavtorja na nekaterih najbolj odmevnih koncertih v njegovi zgodnji karieri. Film, nujnost za vse obsesivne Dylanove oboževalce, je svojo pot že začel na rokerskem festivalu v Los Angelesu, za vedno pa bo ostal mlad na dvd-ju.

Lerner je v zgodbo vključil tudi glasbenike kova Isaac Stern, Miles Davis in skupine Who, da bi kar najbolj spretno prikazal fascinanten portret umetnika skozi ključna prehodna obdobja. V ospredju so trije nastopi na festivalu Newport Folk, na katerem se je Dylan iz folklornega zaklada dramatično prelevil v samozvanega rokerskega idealista. Dokumentarec je zanimiv tudi zaradi svežih kadrov, saj jih bo 70 odstotkov prvič javno prikazanih. Režiser in sodelavci so film, v katerem so edini okras letnice posameznih obdobij, orkestrirali s poetično preciznostjo.

Robert Allen Zimmerman z vzdevkom Bob Dylan, je sicer že dolgo legenda, med drugim znan kot uporniški poet, ki je v 70. letih vklopil elekrtično kitaro in akustični za nekaj let obrnil hrbet, s čimer si je nakopal nešteto kritikov in prav toliko privržencev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.