Glavoboli pogostejši pri depresivnih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bolniki s psihičnimi težavami, kot sta tesnoba in depresija, imajo pogoste glavobole, trdijo strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

Najpogostejše so kronične oblike glavobolov, ki negativno vplivajo na kakovost življenja. Pri tem strokovnjaki izpostavljajo depresijo, za katero je značilna nespečnost in ki kaže povezanost z drugimi kroničnimi boleznimi in sindromi.

Krivo je stresno življenje

Skupni imenovalec vseh omenjenih bolezni oziroma sindromov je stresno življenje. Prav zato je pravi korak pri zdravljenju kroničnega glavobola obvladovanje stresa, so si enotni strokovnjaki. Dejavniki tveganja za pogoste glavobole so tudi povečana telesna teža, čezmeren vnos kofeina in uživanje protibolečinskih tablet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.