Gobova juha

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Jesenski jedilnik ni popoln brez dobre gobove juhe. Recept zanjo poiščite spodaj.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Priprava:

  • Za gobovo juho najprej pripravite zelenjavo: krompir narežite na manjše kocke, koren na trakove, jurčke oziroma šampinjone pa na lističe. Peteršilj nasekljajte.
  • V lonec nalijte vodo, vanjo stresite narezano zelenjavo in pustite, da zavre. Dodajte poper v zrnu in kocko za juho. Pustite, da vse skupaj  vre, dokler krompir ni kuhan.
  • Medtem ko se juha kuha, pripravite zakuho. V posodo z moko ubijte dve jajci in vse skupaj zmešajte – naredite močnik. Več kot polovico močnika počasi vsipajte v juho. Ostanek prepražite na olju, dodajte malo rdeče sladke paprike, nato pa to vlijte v gobovo juho. Dobro premešajte in pustite, da še malo prevre (kakšno minuto).

več receptov za juhe poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.