Gospod Brooks že straši v Ljubljani

Foto: Žurnal24
V sredo je slovensko premiero doživel film Gospod Brooks, kjer se nam Kevin Costner predstavlja v drugačni luči, kot smo ga vajeni – je namreč serijski morilec.
Oglej si celoten članek
"V vseh ljudeh se skrivata dobro in zlo," je citat iz Doktorja Jekylla in gospoda Hyda, ki je uporabljen kot izhodiščna točka za Gospoda Brooksa, film noir, kjer Kevin Costner igra uspešnega poslovneža, človekoljuba, skrbnega očeta in moža, osebnost leta ... Skratka, popolnega človeka. A za pročeljem uglednega moža z metuljčkom, ljubečo ženo in uspešnim podjetjem se skriva serijski morilec s patološko slo po ubijanju.

V netipično vlogo se je prelevil Kevin Costner, za katerega je film še ena stopnička pri obnavljanju kariere, ki sta mu jo v 90. letih uničili polomiji Poštar in Potopljeni svet. Njegovo ženo igra Marg Helgenberger (Na kraju zločina: Las Vegas), hčerko s prav tako temno skrivnostjo Danielle Panabaker , Brooksov zli alter-ego je William Hurt , policistko na lovu za Brooksom upodablja Demi Moore , pričo, fotografa in "wannabe" morilca pa Dane Cook . Na režijski stolček je sedel Bruce Evans , za katerega je to šele drugi režiserski posel, scenarij pa je napisal z Raynoldom Gideonom , s katerim sta dobila oskarja za kultni film Stand by Me.



Evans Gospoda Brooksa označuje kot film noir z elementi črne komedije: "Brooks bi čisto lahko bil nekdo, ki ga poznate. V vseh nas obstaja mračna plat, Brooks pa jo živi do skrajnih meja. Ko ga vidite, pomislite, da ta še mravlje ne bi pohodil. Je skrben družinski človek in živi čudovito življenje, toda vodi ga grozljiva strast, ki se ji ni sposoben upreti."

Gospod Brooks ni slab način, kako obsedeti dve uri v Koloseju (zlasti ob trenutni kinoponudbi), vendar ima svoje pomankljivosti – Costnerjeve omejene igralske sposobnosti, ne pretirano prepričljivo Demi Moore, preveliko število likov in preveč neverjetnih zapletov. Plusa sta zlasti svež scenarij in vedno odlični William Hurt. Iz kina pa boste odšli sprašujoč se, kako za vraga ste lahko navijali za serijskega morilca.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.