Govorili so ji čudežni otrok, tako Jelinčičeva hči slika danes

Foto: Osebni arhiv Aleksandra Tisa Jelinčič Foto: Osebni arhiv Aleksandra Tisa Jelinčič Foto: Osebni arhiv Aleksandra Tisa Jelinčič
17-letna Aleksandra Tisa Jelinčič navdušila s samostojno razstavo …
Oglej si celoten članek

Že kot osemletna deklica je imela Aleksandra Tisa Jelinčič, sicer hči poslanca Zmaga Jelinčiča, samostojne razstave v Beogradu in Zagrebu, risala je akte. Vecernji list je njene slike takrat označil za zelo zrele. "Slika neobičajno hitro, z ostrimi potezami na papir prenaša sijajno perspektivo in izpušča nepomembne detajle," so zapisali. 

Aleksandrin talent so odkrili v prvem razredu osnovne šole. Vpisali so jo v risarsko šolo za otroke, kjer pa se je kmalu začela dolgočasiti, zato je talent naprej razvijala v slikarski šoli Zmaga Modica

18. marca so v veliki dvorani Ruskega doma v Ljubljani otvorili njeno samostojno razstavo z naslovom Zavedaj se zemlje! Otvoritve sta se udeležila predsednik RS Borut Pahor in veleposlanik ruske federacije v RS, Timur Rafailovič Ejvazov. Aleksandro pa je prišel podpreti tudi ravnatelj Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, ki jo mlada umetnica obiskuje, Gregor Markelj. Fotografije si lahko pogledate v galeriji. 

 
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.