Granola

Foto: Žurnal24 Začnite dan z granolo. (Foto: Shutterstock)
Receptov za granolo ne manjka, lahko pa poskusite spodnjega. Za zdrav začetek dneva enkrat na teden zmešajte žita, oreščke, sadje in še kaj ter prižgite pečico.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1,5 dl javorjevega sirupa
  • 1,2 dl vroče vode
  • vaniljevo esenco
  • 30 dag ovsenih kosmičev
  • 15 dag rženih ali pšeničnih kosmičev
  • 10 dag lešnikov, mandljev ali drugih nesoljenih oreščkov
  • 5 dag sončničnih semen
  • 5 dag sezamovih semen
  • 5 dag rozin
  • 5 dag suhih marelic ali datljev
  • olje


Priprava:

  • Pečico ogrejte na 120 stopinj Celzija.
  • Zmešajte javorjev sirup, vročo vodo in vaniljevo esenco.
  • V veliki skledi zmešajte kosmiče, oreščke (če jih boste nasekljali, jih nikar ne nasekljajte predrobno) ter sončnična in sezamova semena.
  • Vmešajte mešanico javorjevega sirupa, vode in vanilije. Dobro zmešajte in stresite na velik, plitev pekač, obložen z malce naoljenim peki papirjem.
  • Mešanico lepo razporedite in poravnajte.
  • Pecite približno eno uro (da granola lepo porjavi) in vmes trikrat ali štirikrat dobro premešajte.
  • Še toplo granolo zmešajte z rozinami in nasekljanimi suhimi marelicami ali datlji.
  • Večje kose granole razlomite, granolo ohladite in shranite v neprodušno zaprtih posodah.
  • Granolo prelijte z mlekom ali jogurtom ali pa nekaj žlic granole potresite po narezanem svežem sadju.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.