Grozijo mu zaradi igre o Fritzlu

Foto: Žurnal24 Kramar je znan po kontroverznih projektih, igral pa je tudi v nekaj nemških tele
Dunajski režiser je prosil za policijsko varstvo potem, ko je prejel ostre kritike skrajne desnice in medijev, glede napovedane gledališke postavitve o primeru Fritzl.
Oglej si celoten članek
"Igra opisuje določeno stanje znotraj avstrijske miselnosti," je na novinarski konferenci v četrtek pojasnil 59-letni dunajski režiser Hubsi Kramar. Kramar je še poudaril, da njegova igra o moškemu, ki je v ujetništvu 24 let zadrževal in posiljeval svojo lastno hčer, ne bo komedija, temveč ponuja satiričen pogled na hipokritsko medijsko poročanje o zadevi. Igra z naslovom Gostišče Fritzl je oglaševana kot "kletna žajfnica" o vsem, kar ste želeli izvedeti o Fritzlovih.

Desno usmerjena svobodnjaška stranka (FPÖ) in Zavezništvo za prihodnost Avstrije (BZÜ) sta menila, da Kramar za omenjeni kulturni projekt ne bi smel prejeti javnih sredstev. Umetnika je napadel tudi vplivni časnik Kronen Zeitung. "Po mojem mnenju si patetičen komedijant nizke ravni, ki se oklepa rešilne bilke, da bi prekril svojo brezpredmetnost in slabo igro," je zapisal kolumnist časnika.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.