H kirurgu skupaj z mamo

Foto: Žurnal24 Lepša hči, lepša mama? (Foto: Shutterstock)
V ZDA lepotnega kirurga vse pogosteje obiščejo matere in njihove hčerke skupaj.
Oglej si celoten članek

To je prvi opazil eden od lepotnih kirurgov iz Manhattana, ostali pa mu pritrjujejo. Najpogosteje se zgodi, da se mama želi pomladiti z liftingom obraza ali prsi, hči pa se opogumi in tudi sama popravi stvari, ki so jo vedno motile. Pogosto je tudi to, da najprej pride ena izmed njiju, kmalu za tem, ko rezultati posega postanejo vidni, pa se za ta poseg odloči še druga.

Družinski nos
Takšni obiski večih družinskih članov hkrati imajo pogosto tudi skupen imenovalec – lepotno napako, ki je značilnost družne, a kljub temu prav nobenemu ni všeč. Naj bo to prepoznavno grbast nos ali značilna guba sredi čela. Če ste tudi vi med takimi, ne pozabite na to, da lepotni popravek ne izbriše genov, zato z obiskom kirurga družinskega nosu najbrž svojim potomcem ne boste prihranili.

Lepše za poroko
Poseben primer so življenjske prelomnice, za katere bi želele ženske izgledati najbolje: poroka, družinska srečanja, obletnice ... Zrelejše ženske si takrat pogosto omislijo pomlajevalni lifting obraza, hčere pa prve gubice zgladijo z injekcijo botoksa ali podobnim, manjšim posegom. Menda ni izjema niti, da lepotnega kirurga skupaj z njima obišče tudi babica – zakaj tudi ona ne bi izgledala lepše?.

Najprej skepsa, nato navdušenje
Značilno je tudi, da se za poseg najprej odločajo matere, hčerke pa jih ob tem prepričujejo, da naj tega ne storijo. Začetno mišljenje, da so “lepe take, kot jih je naredila mati narava,” se po posegu spremeni v navdušenje nad rezultati in željo, da bi tudi same to storile. Še posebej to velja, kadar imata mati in hči enako lepotno težavo in vidita, kako je pred njihovimi očmi odpravljena.

Kje je meja?
Seveda pa ne gre brez težav. Te nastanejo, kadar se podpora sprevrže v kritiziranje izgleda in nenehno opominjanje druge, kaj ji vse še manjka do popolnosti. Nekatere matere po besedah kirurgov tudi silijo svoje hčere v posege, ki si jih te ne želijo, ali pa začnejo z njimi tekmovati, katera bo izgledala lepše in bolj mladostno. Pred odhodom h kirurgu zato dobro premislite, ali je to za vas najboljša rešitev, saj poseg ne more nadomestiti ali izboljšati družinskih odnosov, kaj hitro pa jih lahko poslabša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.