Hamburger po 14 letih še vedno enak

Neki Američan je shranil hamburger, ki ga je v McDonald'su kupil leta 1999. Hamburger je na pogled, čeprav je star 14 let, še vedno takšen, kot je bil ob nakupu.
Oglej si celoten članek

David Whipple iz ameriške države Utah je hamburger kupil leta 1999 in ga shranil za en mesec, ker je hotel ljudem pokazati, kako nezdrava in umetna je pravzaprav hitra prehrana. Po enem mesecu je dokazal svoje, nato pa je hamburger pospravil nazaj v vrečko, ga vrgel v zadnji del svojega tovornjaka in povsem pozabil nanj.

Našel ga je šele pred kratkim in bil šokiran nad videnim. "Ko sem ga videl po 14 letih, nisem mogel verjeti, da je videti povsem enako, na videz se sploh ni spremenil!" David je hamburger pokazal v ameriški pogovorni oddaji The Doctors, kjer je voditelj Travis Stork pojasnil, da hamburger ne kaže znakov glivic in plesni, a je "trd kot kamen". V hamburgerju se je spremenila le kumarica, ki se je povsem razgradila. Del oddaje si lahko ogledate v zgornjem videu.

Whipple pravi, da hamburgerja ne bo vrgel stran, temveč ga bo še naprej hranil za vnuke, da jih bo lahko poučil o zdravi prehrani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:29 13. Maj 2013.

    men pa zanima ali je sploh meso v hamburgerju al sam stzisnjena žagovna z hektolitri umetnih arom in ojačevalceu okusa …

  • 13:08 2. Maj 2013.

    en kup konzervansov in ojačevalcev okusa

  • 12:12 25. April 2013.

    Tak primer poznam tudi iz Slovenije. Tip je (pomotoma) čez zimo pustil hamburger v žepu, spomladi pa je bil enak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.