Hamo:  Če debelemu rečeš, da je močan, si se uvidevno zlagal

Foto: Marko Alpner
Foto: Marko Alpner
Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo novo skladbo 'Lažnivec (Povej ej)'. Z njo napovedujejo skorajšnji izid live albuma 'Iz4Kani skorlajv', akustične, izštekane, skoraj v živo posnete različice albuma '4K'.
Oglej si celoten članek

'Lažnivec (Povej ej)' je v svojem bistvu pesem za ples. Drži pa, da se lahko v njen ritem hitro ujame politika in vsi ostali, ki jim resnica pomeni zgolj bledo besedo. Pesem 'Lažnivec (Povej ej)' prinaša izpoved lažnivca, ki seveda trdi in prisega, da govori le resnico. "Podobnost z resničnostjo ni zgolj naključna, saj se lažnivci sprehajajo med nami in po vseh prizoriščih javnega in manj javnega življenja. In dokler družba lažnivce še spregleda, upanje še živi, ko pa se bomo z lažjo sprijaznili in jo sprejeli, takrat bomo stopili velik korak v smer pr(e)opada. Hamo & Tribute 2 Love s svojim Lažnivcem vse lažnivce legitimirajo in jih postavijo na plesišče resnice, kjer le-ti spoznajo, da niti sami ne vedo, kdo so, kaj je res in zato povedo in priznajo vse; morda celo resnico,“ so zapisali v sporočilu za javnost, Matevž Šalehar Hamo pa je dodal: ''Drobne laži so del naše vsakdanjosti. Povejte mi, kje ste nazadnje kupili navadni pralni prašek v beli kartonasti škatli. Ta hudič ne obstaja, obstajajo samo boljši od njega. Sej se razumemo, kajne? Ali pa bolj osebno - uvidevnost. Tudi to je laž, ki ščiti partnerja, sogovornika … pred surovo in morda bolečo resnico. Če debelemu rečeš, da je močan, si se uvidevno zlagal. Kaj pa, če ne veš koliko časa bo kosil virus? Preprosto rečeš, da je ključnih naslednjih štirinajst dni. Policijska ura ni policijska ampak zdravstvena, ali kakšna že. Vsi lažemo. A hkrati ne vemo, če je to zares prava pot. Bomo videli, naslednjih 14 dni je ključnih.“

Hamo nadalje pravi, da je laž „začimba“, s katero je treba ravnati varčno. "Ko pa z začimbo začnemo pretiravati, pa naša resničnostna juha nima več okusa resnice. Dokler je začimba v harmoniji z resnico, je to sprejemljivo, ko začne laž solirati po svoje, pa resnica ostane neopažena in to ni ok.'' 

Skladba 'Lažnivec (Povej ej)' vam je morda znana. Na albumu '4K', zadnjem, aktualnem studijskem albumu zasedbe Hamo & Tribute 2 Love iz leta 2019, jo najdete v studijski različici pod naslovom 'Povej ej'. Novi časi in nova različica pa si zaslužita tudi novo ime. Z njo band napoveduje izid novega albuma, naslovljenega 'Iz4Kani skorlajv'. Gre za skorlajv, akustično, izštekano različico albuma '4K'. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.