Harryja palača zavrnila celo za praznik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Harry si je na slovesnosti želel položiti venec padlim vojakom in vojakinjam, a ga je palača zavrnila.
Oglej si celoten članek

Vojni junak princ Harry je palačo prosil, če bi se lahko ob nacionalnem memorialu v Londonu poklonil padlim, vendar ga je palača zavrnila. Po poročanju The Sunday Timesa naj bi dvor Harryja zavrnil, ker ne zastopa več kraljeve družine. Harry in Meghan sta namreč marca odstopila od kraljevih dolžnosti. To, da dvor Harryju ni pustil položiti venca na uradni slovesnosti, kjer sta bila prisotna tako princ Charles kot princ William, pa je znak, kako zelo odtujen je princ od kraljeve družine. 

Harryjev tiskovni predstavnik odločitve dvora ni komentiral, dvor pa je sporočil, da ostaja brez komentarja. Za princa je to zagotovo velik udarec, saj je britanski vojski služil kar deset let, med drugim tudi na dveh misijah v Afganistanu. 

Se je pa Harry, ki že nekaj mesecev živi v Kaliforniji, vojnim veteranom poklonil v podcastu Declassified, kjer je razložil, zakaj Britanci v spomin na veterane nosijo makov cvet in da ga tudi sam nosi za vse vojake, ki jih je poznal, kot tudi za tiste, ki jih ni. "Za vse vojake, s katerimi sem se boril v Afganistanu in ki so se jim življenja za vedno spremenila ter za tiste, ki se niso nikoli vrnili,"  je povedal princ. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.