Hekerju visoka zaporna kazen

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Moškega, ki je kriv za to, da so v javnost pricurjale gole fotografije Mile Kunis, Scarlett Johansson in drugih zvezdnic, so obsodili na desetletno zaporno kazen.
Oglej si celoten članek

Christopherja Chaneyja so spoznali za krivega devetih kaznivih dejanj; med drugim kraje identitete, prisluškovanja in vdora v tuji računalnik. Christopher je s hekanjem prišel do zasebnih elektronskih računov zvezdnikov in na spletu objavil njihove intimne fotografije.

Med sojenjem so odredili, da mora 36-letni heker, ki so ga aretirali oktobra lani, poleg desetletne zaporne kazni Scarlett Johansson, Christini Aguilera in igralki Renee Olstead plačati še 76 tisoč dolarjev (približno 57 tisoč evrov) nadomestila.

A kot pišejo ameriški mediji, je kazen precej mila, saj je bil Chaney obtožen vdora v kar 50 elektronskih računov, od tega je bilo dvanajst zvezdniških, zaradi česar mu je grozilo kar 121 let v zaporu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:12 18. December 2012.

    Saramara - ja americani imajo bolane kazni - celo smrtno - in (morda posledicno) ogromno kriminala - gre za zelo …

  • 11:11 18. December 2012.

    Pri nas lahko za umor ne dobiš niti dneva zapora. Spomni se umora ko je v Ljubljani nekdo zapeljal z …

  • 10:59 18. December 2012.

    Ne vem ce v ZDA dobis samo desetko za en umor. Ni to BananaSlovenija.<br />Poleg tega so tam se posebej …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.