Hendrix za vse čase

Foto: EPA
Foto: EPA
Po mnenju revije Rolling Stone si prvo mesto zasluži Jimi Hendrix.
Oglej si celoten članek

Ameriška revija Rolling Stone je sestavila lestvico najboljših kitaristov vseh časov, ki so jo oblikovali uredniki in novinarji revije ter kitaristi Lenny Kravitz, Eddie Van Halen (ki se je tudi sam uvrstil na osmo mesto lestvice), Brian May in Dan Auerbach. Za najboljšega vseh časov so razglasili Jimija Hendrixa.

"Obvladal oder in kitaro"

Z grammyjem nagrajeni kitarist Tom Morello (Rage Against the Machine) je v reviji med pesmimi, ki so največje Hendrixove umetnine, izpostavil Purple Haze in njegovo interpretacijo ameriške himne ter dodal, da je Hendrix popolnoma obvladal kitaro, odlično pa se je znašel tako v studiu kot 
na odru.

Na drugo mesto lestvice se je uvrstil Eric Clapton, sledita pa mu Jimmy Page (Led Zeppelin) in Keith Richards (The Rolling Stones). Peto mesto je pripadlo Jeffu Becku, ki smo ga letos lahko slišali v Križankah, šesto pa B. B. Kingu. Do desetega mesta so se uvrstili še Chuck Berry, Eddie Van Halen (Van Halen), Duane Allman (The Allman Brothers Band) in Pete Townshend (The Who).


Celotna lestvica bo izšla v posebni številki revije s štirimi naslovnicami, na katerih bodo Hendrix, Clapton, Page in Van Halen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.