'Hendrixa je umoril menedžer'

Foto: Žurnal24 Smrt Jimija Hendrixa še vedno buri duhove. Knjiga, ki jo pripravlja Wright, bo z
James Wright - Tappy, bivši roadie Jimija Hendrixa, trdi, da je legendarnega glasbenika umoril njegov menedžer.
Oglej si celoten članek
James Wright - Tappy trdi, da mu je Hendrixov menedžer Michael Jeffrey zločin priznal leto po glasbenikovi smrti. To naj bi se zgodilo na neki zabavi pri Wrightu doma, kjer so omenjenega večera precej spili.

Jeffrey naj bi Hendrixa usodnega večera obiskal in ga "napolnil" s tabletami in alkoholom, pravi Wright. Motiv za umor naj bi bilo zavarovanje v višini dveh milijonov dolarjev, ki ga je Jeffrey sklenil na Hendrixovo ime in poskrbel, da je bil edini upravičen do denarja. Prav zato je moral poskrbeti, da glasbenikova smrt ni bila videti kot samomor.

Jimi Hendrix je umrl 18. septembra 1970. Zaužil naj bi prevelik odmerek tablet in se zadušil v lastnem bruhanju. Zdravnik, ki ga je poskušal oživiti, John Bannister, je leta 1992 priznal, da je bil presenečen nad nizko vsebnostjo rdečega vina v glasbenikovi krvi. Tisti večer naj bi Hendrix namreč spil veliko rdečega vina.

Jeffrey je umrl v letalski nesreči leta 1973, dve leti za tem, ko naj bi priznal zločin.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.