Hergert prvič pokazal dvoglavo kačo

Foto: Žurnal24 Jürgen Hergert z eno najdražjih kač na svetu, za katero bi si menda lahko kupili
V celjskem Citycentru si lahko obiskovalci do 8. septembra ogledajo pajke in kače nemškega pustolovca, velikega ljubitelja narave in živali ter strokovnjaka za plazilce Jürgena Hergerta.
Oglej si celoten članek

Hergert je hkrati lastnik največje in edine farme v Evropi, na kateri, poleg kač, že 27 let goji tudi škorpijone, legvane, ptičje pajke, piranhe in druge nenavadne živali. Znan je tudi po tem, da je sto dni preživel v kletki skupaj s 24 strupenimi kačami in se zato vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. "Posebnost razstave v Celju, kjer sem že drugič in sem hvaležen vodstvu, da me je znova povabilo, je dvoglava kača. V svetu naj bi bile samo štiri tovrstne, od tega sta živi še dve. Ta, ki jo razstavljam, je živela šest let, v naravi pa sploh ne bi preživela. Njena preparacija je bila zelo draga, od njenega lastnika pa sem dobil posebno dovoljenje, da to kačo leto dni razstavljam po svetu in prvič sem z njo prav v Celju," je povedal Jurgen Hergert. V Celju je, poleg kač, na ogled še 52 vrst eksotičnih pajkov in štirje škorpijoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.