Hollywood malo drugače

Foto: EPA
Foto: EPA
Londonski pločnik slavnih. Poleg uveljavljenih imen, kot je Amy Winehouse, bodo ovekovečeni tudi spregledani junaki.
Oglej si celoten članek

Po vzoru hollywoodskega bo tudi London še letos dobil svoj pločnik slavnih, ki bo v boemskem predelu Camden Town. Med naj imeni, ki bodo dobila svojo zvezdo oziroma plošček, so The Who, Madness in Amy Winehouse, ki bo v Camdenu, kjer je živela, dobila tudi svoj kip.

Prvih 30 že poleti

Trideset ploščkov bodo položili že poleti, naknadno pa jih bodo ovekovečili še septembra, ko bodo odkrili tudi kip Amy Winehouse. Izbrance bodo razdelili v naslednje kategorije: inovativni umetniki, vplivni umetniki, ikone, obrazi industrije in spregledani junaki.

Organizatorji so razkrili, da bodo na koncertu ob odprtju razkrili prva imena – ta bodo Grandmaster Flash, pokojni Gil Scott-Heron, R&B skupina Soul II Soul in ska senzacija Madness. Med najverjetnejšimi kandidati pa se omenjajo tudi skupina Led Zeppelin, Frank Sinatra, rock trio The Who, Nile Rogers in bend The Doors. Beatlov in Stonesov pa naj za zdaj ne bi bilo na seznamu. Vse ploščke bo financiral Hollywood oziroma The Hollywood Chamber of Commerce.

Prestolnica rokenrola

“Gre za mednarodno znamko, ki ni značilna za Camden, a jo vidimo v Camdenu, saj menimo, da je to svetovna prestolnica rokenrola,” je povedal lokalni glasbeni promotor Lee Bennett. Plakete bodo položene na pločnikih od ceste Jamestown Road do koncertnega prizorišča Roundhouse. Pozneje pa načrtujejo, da bodo pločnik slavnih podaljšali – dolg naj bi bil več kot 
kilometer in pol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:25 6. Marec 2013.

    Amy si zvezdo še kako zasluži: ne samo, da je bila pravljično lepa, bila je tudi in predvsem ODLIČNA PEVKA!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.