Hrana proti prehladu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Telo potrebuje zimsko hrano za energijo in boj z virusi.
Oglej si celoten članek

Pozimi telo potrebuje hrano, ki mu bo omogočala ohranjanje energije in temperature, hkrati pa moramo poskrbeti za dodatne vire vitamina C.

Jejte polnovredno hrano

Kvinoja in amarant sta žiti, ki sta na našem jedilniku redko, čeprav ju je zelo preprosto pripraviti. Tako kvinojo kot amarant lahko pripravite v obliki rižote, mesne ali zelenjavne, uporabite kot zakuho v juhi, dodate enolončnicam, lahko pa tudi spečete okusne narastke.

Hrana proti prehladu

Pozimi jejte več sadja kot sicer. Narežite ga na koščke, posujte s cimetom, ki uničuje bakterije in viruse, ter dodajte zdrobljene lešnike ali mandlje.

Bogat vir vitamina C

Pol kozarčka večine vrst kalčkov ima več vitamina C kot šest kozarcev pomarančnega soka. Doma jih vzgojite v kalilniku, krožniku, večja semena pa lahko tudi v kozarcu za vlaganje. Kalimo na toplem, sprva v temi, nato pa na svetlem. Jabolko na dan odžene zdravnika stran – rek, ki še kako velja pozimi. Eden od redkih sezonskih sadežev, ki ga je mogoče dobiti vso zimo, je vir antioksidantov; priporočajo jih ljudem, ki sicer jejo slano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.