Hrustljava božična šunka

Foto: Žurnal24 K šunki postrezite pečen krompir in zelenjavno prilogo.
Že veste, s čim boste razveselili najdražje za božično večerjo ali kosilo? Eden od predlogov je sočna božična šunka, premazana z medom.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • veliko dimljeno šunko v kosu,
  • 200 ml nesladkanega naravnega jabolčnega soka,
  • 100 ml gorčice,
  • 150 g rjavega sladkorja,
  • 5 žlic medu.


Priprava:

  • Pečico ogrejte na 160 stopinj.
  • Šunko postavite v večji pekač in jo prelijte z jabolčnim sokom. Da bi se šunka pekla enakomerno, pekač pokrijte z alu-folijo. Pazite pri robovih – te dobro zaprite.
  • Tako pripravljeno šunko počasi pecite od 3,5 do 4 ure.
  • Po približno štirih urah pečenja povečajte temperaturo pečice na 190 stopinj, šunko vzemite iz pečice, odstranite alu-folijo in odcedite odvečno tekočino.
  • Šunko pripravite na slasten premaz. Z večjim nožem odstranite kožo, na šunki pa naredite zareze v vzorcu diamanta.
  • Za premaz v posodici zmešajte gorčico, sladkor in med in z dobljeno mešanico premažite šunko.
  • Tako pripravljeno šunko postavite v pečico še za približno 30 minut – šunka je pripravljena takrat, ko vas premami njena lepo zapečena skorjica.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.