Hrustljavo jabolko z rozinami

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ste za sladek in topel zaključek dneva? Za popoldanski poobedek ali večerjo pripravite pečena jabolka.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 jabolka
  • 4 žlice rozin
  • 4 žlice ruma
  • 30 g masla
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 5 žlic kristalnega sladkorja
  • 5 žlic sladke smetane

Priprava:

  • Za hrustljavo jabolko z rozinami najprej rozine za eno do dve uri namočimo v rum. Jabolkom odrežemo zgornji del (kot pokrovček), odstranimo peške. Spodnji del jabolka odrežemo tako, da lahko sadež lepo stoji.
  • V ponvi stopimo maslo, vanj vsujemo ovsene kosmiče in sladkor. Ovsene kosmiče rahlo popražimo oz. karamaliziramo sladkor, medtem neprestano mešamo.
  • Posodo vzamemo s kuhališča in umešamo sladko smetano. Na koncu dodamo še marinirane rozine.
  • Pekač namastimo z maslom ter posipamo z drobtinami. Jabolka postavimo v pekač, jih napolnimo z nadevom in pokrijemo s "pokrovčkom".
  • Hrustljavo jabolko z rozinami pečemo pri temperaturi 220°C ca. 30 minut.

Nasvet:

K hrustljavim jabolkom z rozinami se odlično poda vanilijeva krema. Za pripravo pečenih jabolk so najprimernejše vrste Boskop, Royal Gala ali Idared.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.