Hrvati razočarali Japonce

Foto: Žurnal24 Letos je v prvih osmih mesecih leta Hrvaško obiskalo le malo manj kot sto tisoč
Tri dni nazaj smo o hrvaški obali zaradi CNN-a pisali pohvalno, a v hrvaškem turizmu ni vse rožnato. Slobodna Dalmacija je zapisala, kako zelo so Hrvati razočarali japonske goste.
Oglej si celoten članek

"Vodič je zamujal pet minut." To naj bi bila le ena od množice stvari, ki so letošnje poletje jezile Japonce, ki so obiskali Hrvaško. Pritožb s strani Japoncev naj bi bilo toliko, da so tuje turistične agencije, ki skrbijo za "turistični dotok" Japoncev na Hrvaško, zagrozile, da bodo prekinile sodelovanje s hrvaškimi turističnimi agencijami in hotelirji.

"Ne govorimo japonsko!"
Japoncem naj bi šla najbolj v nos "kakovost turističnih vodičev". Pogrešajo turistične vodiče, ki bi govorili japonsko, hrvaškim vodičem pa zamerijo tudi nepoznavanje japonske kulture, kar neredko pripelje do neprimernega ali celo žaljivega obnašanja. Gostje z Daljnega vzhoda so nezadovoljni še z marsičem in pravijo, da se s tako slabimi uslugami niso srečali nikjer drugje v Evropi. Povsod drugod so namreč navajeni dobiti tisto, kar naročijo in (dobro) plačajo. No, Hrvati sicer pravijo, da nekatere zahteve Japoncev mejijo na absurd, saj naj bi se baje razburjali celo zaradi previsokih straniščnih školjk.

Po znanje v Tokio
"Seznanjeni smo z japonskimi pritožbami, ki otežujejo prihod večjega števila japonskih gostov na Hrvaško, a niti mi niti japonsko združenje turističnih agencij ne želimo prekiniti sodelovanja. Japonci so predlagali 12 seminarjev za naše vodiče na Hrvaškem, plačali pa bodo tudi šolanje in bivanje nekaj naših vodičev na Japonskem,"
je razložil direktor Zveze hrvaških potniških agencij. Japonščino, ki je torej velik trn v peti, v nasprotju s hrvaškimi vodiči govori že veliko turističnih vodičev po Evropi, tudi v Italiji in na Madžarskem, so Hrvatom še sporočili Japonci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.