Hrvatica, ki je prodala milijone plošč

Foto: Žurnal24 (Foto: Osebni arhiv)
Meri Cetinić. Naslednjo soboto bo v Hali Tivoli kot posebna gostja nastopila z dalmatinskimi klapami.
Oglej si celoten članek

Meri Cetinić je legendarna hrvaška pevka, znana po hitih, kot so Lastavica, U prolazu, Ja sam žena in Mornareva žena.

Prihajate iz glasbene družine. Vaš brat Ante je imel velik vpliv na vašo glasbeno kariero. Bi bili danes, kjer ste, če ne bi bilo njega?

Definitivno mi je brat s svojim talentom veliko pomagal. Ko sem bila še majhna deklica, je bil on že velika zvezda. Sodelovala sva tudi pozneje, ko sem začela svojo solo kariero – prve albume sem posnela pri njem na Nizozemskem.

Prejeli ste številne nagrade. Katera vam je najbolj pri srcu?

Vse so mi pri srcu. Morda mi je najbolj ostala v spominu nagrada porin leta 2002 za najboljši album.

Koliko albumov ste prodali?

Leta 1983 ste dobili zlato ploščo za milijon prodanih izvodov ... Na začetku moje samostojne kariere so bili vsi moji albumi zlati ali platinasti, kar pomeni, da so vsi dosegali milijonske prodaje.

Vas na Slovenijo vežejo kakšni posebni spomini?

V Sloveniji sicer nisem pogosto gostovala, vendar je bil vsak obisk lep in prijeten. Morda je bil moj najlepši nastop s slovenskim orkestrom Jožeta Privška v Nemčiji. To je bilo neponovljivo doživetje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.