Hujšajte med spanjem

Foto: Žurnal24 Maščobe se lahko topijo tudi med spanjem.
Hujšanje v spanju niso le sanje. Kvaliteten spanec je zelo pomemben faktor pri uravnavanju telesne teže in ohranjanju zdravega telesa.
Oglej si celoten članek

Rastni hormon
Aminokislini arginin in lizin, ki ju vsebuje z beljakovinami bogat obrok, sta pomambna gradnika rastnega hormona. Največ ju je v mleku in mlečnih izdelkih, kot so grudasti sveži sir, skuta ali naravni jogurt, najdemo pa ju tudi v perutninskem mesu in jajcih, ter v ribah in morskih sadežih. Nekako eno uro po tem, ko zaspimo, začne možganski privesek izločati rastni hormon. Rastni hormon je stresni hormon, ki ima sposobnost, da odpira maščobne celice in sprošča maščobe. Med spanjem v celicah izgoreva energija. Čim več rastnega hormona se izloči, tem več maščob izgoreva v celico. Zato je kakovosten spanec pomemben dejavnik za vitko linijo.

Pomemben vitamin C
Možganski privesek za biosintezo rastnega hormona potrebuje tudi vitamin C. Zato je nujno, da si po večerji privoščite velike količine mineralne ali navadne vode zmešane s sokom sveže stisnjenih limon. Stisnite vsaj dve limoni, napitka ne sladkajte.

Za večerjo beljakovine
Za večerjo si pripravite beljakovinsko bogat obrok – velik krožnik presne hrane z jajcem, tunino, koščki piščanca ali hladno nemastno pečenko. Presno zelenjavo začinite z jabolčnim kisom in olivnim oljem. Zraven pijte mineralno vodo, ki ste ji dodali žlico jabolčnega kisa in medu in odvečni kilogrami se bodo začeli topiti!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.