Hujšanje: Ta začimba bo pospešila vašo prebavo

Foto: Profimedia
Kardamom je aromatična indijska začimba, ki jo dodajamo likerjem, sadnim solatam in tudi pecivu.
Oglej si celoten članek

Kardamom se lahko pohvalil z opojnim vonjem in številnimi pozitivnimi učinki na naše telo, za katere pa ve le malo ljudi. Med drugim pomaga pri hujšanju, saj pospešuje prebavo in tudi izločanje žolča iz žolčnika.

Kako ga uporabiti?
Pripravite si vodo s kardamomom. V termovko stresite štiri velike žlice sveže nadrobljenega karadmoma in ga prelijte z vročo vodo (1 liter). Ko se ohladi, vodo pred pitjem najprej pecedite.

Kardamom pomaga tudi pri težavah z želodcem in črevesjem, med drugim odpravlja tudi napihnjenost. Pravijo tudi, da lajša glavobole in težave, ki nastanejo med menopavzo. Ker vsebuje etirčna olja, odpravlja slab zadah in odpira dihalne poti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.