Humoreska v kratki zgodbi

Foto: Žurnal24
Michal Viewegh: Učna ura ustvarjalnega pisanja. Prevod: Anjuša Belehar in Jernej Juren. Študentska založba, 2010. Cena: 3 evre.
Oglej si celoten članek

Če ne bi bil tako inteligentno napisan, bi mu lahko rekli tudi romančič. Preberete ga v nekaj urah. Čeprav je zaradi omenjenega nadvse primeren za na plažo, bi mu z oznako plažna literatura storili veliko krivico. Ob grenko-sladki zgodbi, spisani v značilnem ironičnem slogu češkega visokonakladnega pisatelja, boste verjetno najbolj uživali v orisu likov, katarza pa bo bolj pisateljeva kot bralčeva. Zgodbo beremo, kot jo vidi avtorjev pisateljski alter ego, hkrati pa se v variacijah na temo življenjepisa s tečaja kratkega pisanja predstavijo liki sami. Pisati se ne boste naučili, čeprav je tečaj pravzaprav poligon za preizkus različnih slogov. Pri vsem skupaj je navdušujoče tudi to, da gre za izvirno in kakovostno literaturo, dostopno po nizki ceni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.