Igralci bodo rock zvezde

Foto: Arhiv MGL MGL & AGRFT
MGL & AGRFT ROCKs! Igralci se bodo za en dan prelevili v Doorse, Nicka Cava, Johnnyja Casha, Tabu, Dan D in druge rockerje.
Oglej si celoten članek

V sredo, 14. maja, bo v Kinu Šiška tradicionalni koncert z igralci Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) in študenti z akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), ki so si za rdečo nit izbrali rock, spremljali pa jih bodo priznani slovenski glasbeniki.

“Vsak od nas bo odpel en komad. Izbira je težka, bom pa zagotovo izbral pesem iz jugo rock voda. Ker je to zame popolnoma nova izkušnja, še ne vem, kako bi jo primerjal z igranjem – razlika je že v tem, da bo pod mano več kot tisoč dobrega rocka željnih ljudi, s čimer se mi je zelo zanimivo spopasti,” pravi Robert Korošec, njegov študentski kolega Matic Lukšič, ki mu bo največji izziv prav številčno občinstvo, pa napoveduje komad Bajage Lepa Janja, ribareva kći.

Letošnja tema je rock

“Kot v vseh poklicih je tudi v igralskem dobrodošlo, da se človek lahko kali in izkaže na več področjih. Glasba je bila vedno redna spremljevalka teatra. Letos je tema rock, ki seveda obsega precej širok spekter pesmi in zaobjema več desetletij,” nam razkriva igralec Uroš Smolej in dodaja, da vaje še ne potekajo, nekaj programa pa je že znanega: “Sam še vedno omahujem med nekaterimi izvajalci. Kot kaže, bom odpel dve pesmi, vendar se o tem še dogovarjam z direktorico.”

Od Doorsov do Dan D

Igralci bodo tokrat med drugim peli komade Johnnyja Casha, Nicka Cava, Pearl Jama, Doorsov, Depeche Mode, Blondie in Eurythmics, zanemarili pa ne bodo niti domače scene, saj so se nekateri od njih odločili za priredbe pesmi Severe Gjurin, Iva Mojzerja, Tabujev in skupine Dan D.

Poleg Smoleja (MGL), Korošca in Lukšiča (oba AGRFT) bodo na oder stopili tudi nekateri drugi igralci, in sicer Viktorija Bencik Emeršič, Anja Drnovšek, Gregor Gruden, Jure Kopušar, Primož Pirnat, Jernej Gašperin, Tina Potočnik, Matej Puc in Domen Valič, študentske vrste pa bodo zastopali še Klara Kastelec, Sara Gorše, Lena Hribar, Filip Samobor in Žan Perko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.