Igralka na dan poje 60 tablet

Foto: Žurnal24
Igralka Suzanne Sommers je javnost osupnila s priznanjem, da je zasvojena s tabletami za podaljševanje mladosti. Na več mest si vbrizgava tudi hormone.
Oglej si celoten članek

Suzanne Sommers ne priznava svojih let.

 
62-letna ameriška igralka je v pogovorni oddaji Oprah priznala, da na dan zaužije okoli šestdeset različnih tablet, ki naj bi ji čim dlje pomagale obdržati mladosten videz. Poleg tega si Suzanne v roke vbrizgava tudi injekcije s hormonoma estrogen in progesteron, v vagino pa injekcije, ki vsebujejo hormon estriol. Njeno početje meji na zasvojenost, sama pa svoje navade komentira drugače: "Preprosto želim živeti čim dlje! Na svetu želim biti vsaj do svojega 110. rojstnega dneva."

Funkcija estrogena in progesterona v ženskem telesu

Med menopavzo potekajo v ženskem telesu številne hormonske spremembe. Nastajanje spolnih hormonov estrogena in progesterona se počasi zmanjša in še posebej pomanjkanje estrogena lahko povzroči menopavzne simptome ter nastanek nekaterih bolezni.
Estrogen sicer v ženskem telesu uravnava plodnost in reprodukcijo ter utrjuje kosti, ohranja prožnost kože, krepi imunski sistem in izboljšuje splošno počutje. Z leti žensko telo proizvaja vedno manj tega hormona. Poleg manj predvidljivega menstruacijskega ciklusa ženska zato izgubi trdnost kosti, koža pa postane suha. Hitreje pride tudi do utrujenosti. Hormon progesteron povečuje izločanje vode in soli, ima pa tudi blag razgraditven učinek na beljakovine v telesu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.