Igriva in plesna Baga-Basta

Foto: Žurnal24 Četudi je Tomášikovo plesno delo razmeroma raznorodno, je za njim plesalec z izr
Ste kot otroci radi plesali in se tako tudi igrali? Ob 18. uri se lahko v Plesnem Teatru Ljubljana na minule čase spomnite ob plesni predstavi Baga-Basta.
Oglej si celoten članek

V predstavi Baga-Basta plesalec in koreograf Milan Tomášik sodeluje s švedskim plesalcem Alexandrom Gottfarbom in avstrijskim glasbenikom Stephanom Sperlichom. Skupaj ustvarijo nekakšno plesno igrišče, na katerem se koreografske rešitve rojevajo iz izhodiščnega dogovora o skupnem "špilu", v katerem ni nič bolj pomembnega kot odprtost za igro.

Plesalec in koreograf Milan Tomášik prihaja s Slovaške, ples je študiral na Konservatoriju J. L. Bellu v Banski Bystrici, na Akademiji za uprizoritvene umetnosti v Bratislavi in na bruseljski šoli P.A.R.T.S. V Ljubljano ga je pripeljal angažma pri Kovačevi skupini En-Knap. Danes živi in dela v Ljubljani, s kolektivom Les SlovaKs pa je zadnje čase obšel vse pomembnejše evropske sodobno-plesne festivale.

Cena vstopnice je 7 evrov, za mlajše od 25 let in starejše od 65 let ter upokojence pa 5,60.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.