Ikea bo do leta 2020 podvojila število trgovin

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kljub gospodarski krizi švedski pohištveni velikan Ikea posluje odlično. Do leta 2020 naj bi podvojil število novo odprtih trgovin po vsem svetu.
Oglej si celoten članek

Ikea do leta 2020 načrtuje izgradnjo od 20 do 25 novih trgovin letno, do zdaj pa so jih na leto zgradili od šest do deset. Več kot podvojeno število trgovin naj bi prineslo tudi več deset tisoč delovnih mest po vsem svetu.

"Čeprav so časi težki, imamo zahvaljujoč našemu zelo dobremu finančnemu stanju odlične možnosti za vlaganje velikih zneskov v razvoj. Do leta 2020 želimo podvojiti število Ikeinih trgovin," je za finančni dnevnik Dagens Industri pojasnil Göran Grasskopf, predsednik krovne držbe Holding Ingka, ki ima pod nadzorom skupino podjetij, ki sestavljajo Ikeo.

"Naše potovanje se je šele začelo. Vidimo velik potencial za rast tako na obstoječih kot tudi na novih trgih," je za omenjeni časopis povedal izvršni direktor Mikael Ohlsson in dodal, da so do zdaj rasli hitreje od pričakovanj in tako dosledno pridobivali tržni delež.

Čeprav podatki za fiskalno leto 2011/12 še niso povsem dokončni, pri Ikei na osnovi predhodne prodaje ocenjujejo, da se je prodaja v tem letu povečala za sedem odstotkov. Ta je po izračunih dnevnika Dagens Industri za poslovno leto od lanskega septembra do avgusta letos znašala okoli 26,4 bilijone evrov.

Ikea ima 297 trgovin v 26 državah po vsem svetu in približno 655 milijonov kupcev vsako leto. Ikeini katalogi so izdani v 211 milijonih izvodov in prevedeni v 29 jezikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:56 18. September 2012.

    Idio.ti! Kdo bo kupoval, če folk nima dnarja!?

  • 16:35 18. September 2012.

    ...predsednik krovne dr -U-žbe Holding Ingka...<br />...znašala okoli 26,4 ??bilijone?? evrov....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.