Intenzivno delo načelo Majino zdravje

Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo Foto: Saša Despot Maja Keuc - promocijski koncert za Indigo
Mlada slovenska pevka je sinoči na Ljubljanskem gradu predstavila svoj novi album Indigo, s katerim je izrazila tudi del sebe.
Oglej si celoten članek

Priljubljena mlada pevka Maja Keuc je sinočnji predstavitveni koncert svoje prve samostojne plošče z naslovom Indigo na Ljubljanskem gradu začela s pesmijo z novega albuma Zmorem, svoje oboževalce vseh starosti, od najmlajših do starejših, pa navdušila v akustično sicer ne preveč prijazni Stanovski dvorani na gradu še s številnimi drugimi skladbami z albuma, kot sta Na pol poti in Go with the Flow, in drugimi uspešnicami.

Majin Indigo je na prodajnih policah že od prvega decembra, na njem pa je 11 pesmi v slovenskem in angleškem jeziku, ki so popolnoma "avtobiografske, življenjske" skladbe. "Nekdo, ki me še ne pozna dobro, bi lahko prek albuma izvedel kar nekaj stvari o meni oziroma približno ujel moje počutje v tem letu," je povedala. Besedila so nastajala spontano, kakršno je bilo tudi njeno življenje v zadnjem letu, najbolje pa ji je beseda tekla, ko je bila žalostna. "Takrat sem to najlažje zlila na papir, kar se da tudi prebrati in videti. Pa tudi ko sem bila izjemno srečna, pač ko so bili občutki najbolj intenzivni," je pojasnila.

Zadovoljna s končnim izdelkom

Album je nastajal skoraj dve leti, saj je Maja iskala pravo zvočno podobo za melodije, ki jih je ustvarjala že od svojega 14. leta, pri njegovem nastajanju pa ji je bilo najtežje to, da je imela res zelo natrpan urnik. "Včasih sem pisala tekste še ponoči, snemala do štirih zjutraj, potem sem pa morala biti ob osmih zjutraj že na drugi lokaciji. Sčasoma me je že začelo dražiti zdravje, tako da sem komaj čakala, da se vse to konča, ker je bilo precej stresno," je priznala. Vendar je zadovoljna s končnim izdelkom in tudi nad prvimi odzivi na album, ki so bili "super, zelo pozitivni". Čeprav mlada pevka, ki se je proslavila na lanskem izboru Slovenija ima talent, svojo uspešno glasbeno pot pa nadaljevala z zmago na izboru za pesem Evrovizije, vsekakor jemlje v zakup, da bo album nekaterim všeč, drugim ne. Si je pa v procesu njegovega nastajanja nabrala precej izkušenj. "Vsekakor sem se naučila, kaj bi rada delala naprej, kaj mi najbolj leži, v čem se najbolje počutim, tako da bo v prihodnje zagotovo lažje."

"Vedela sem, da bo leto 2011 moje leto"

Maja je pri nastajanju albuma zaupala svoji intuiciji, ki jo, kot sama pravi, vodi skozi življenje. "Če imam občutek, da ne smem v neko smer, je bolje, da ne grem. Vedno, ko sem imela slab občutek, se je namreč nekaj zgodilo," je zatrdila in dodala: "Mogoče se sliši smešno, ampak vedela sem, da bom šla na Eurosong. Točno sem vedela, kako se bo to leto odvilo, da bo zelo pestro, in tudi vsem sem rekla: Evo, 2011 – to je moje leto."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.