Irynin rdeči božič

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Manekenka Iryna Osypenko zna pripraviti odlično polenovko na rdeče, svoj recept pa je delila tudi z nami. Če še ne veste, kaj bi pripravili za božično večerjo, je to odlična ideja za praznično jed. Pa dober tek!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • ½ kg polenovke
  • 3 čebule
  • 5 strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke popra
  • ½ žličke suhe paprike
  • šopek peteršilja
  • 2 dcl belega vina

Irynini napotki:

"Polenovko namakajte v hladni vodi štiri dni in vsak dan menjajte vodo, nato sčistite koščice in tudi kožo ter zdrobite na koščke. V posodo dajte oljčno olje in vanj stresite sesekljano čebulo in česen ter popražite, da lepo zadiši. Dodajte moko in jo prepražite do svetlo rjave barve, dodajte paradižnikovo mezgo, pomešajte in dodajte polenovko, nato poper, suho papriko in vino. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte in dodajte toplo vodo. Naj se kuha tri ure na nizki temperaturi, vmes mešajte, če je potrebno, dodajte sol in poper, proti koncu lahko tudi parmezan. Preden servirate, dodajte na drobno nasekljan peteršilj in še nariban parmezan. Servirajte s polento."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.