Iščejo se rudarji za asteroide

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Družba Planetary Resources je objavila nenavaden oglas. Iščejo namreč rudarje za asteroide.
Oglej si celoten članek

Kot pravijo, potrebujejo odgovorne ljudi, ki so se poslu pripravljeni predati z dušo in telesom. "Umazali si boste roke. Če vam takšne stvari niso všeč, si delo poiščite drugje. Mi gradimo vesoljske ladje in raziskujemo asteroide. Ne trudite se s prijavo, če vam to ni zadostna motivacija," so zapisali v oglasu.

Bivši astronavt in svetovalec podjetja, katerega cilj je iz asteroidov črpati vodo in drage kovine, Tom Jones, razlaga, da je površina večine asteroidov v bližini Zemlje nestabilna. "Zgraditi naprave, ki bi z asteroida potegnile materiale, zato ne bi smelo biti pretežko," pravi Jones.

Bo pa to vsekakor drag projekt. Naslednja naloga Nase bo na Zemljo spraviti 60 gramov materiala z asteroida, kar bo stalo približno milijon dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.