Italijani so agresivni vozniki

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V prometu veljajo nekatera pravila, ki se jih morajo držati tudi turisti.
Oglej si celoten članek

Italijani so hitri, agresivni in spretni vozniki. Prehitevanje v škarje in trobljenje sta pri njih nekaj običajnega. Turisti se morajo italijanskim pravilom pač prilagoditi.

Vedno hitro in odločno

Ne pričakujte, da bo italijanski voznik upočasnil in vas s stranske ceste spustil na glavno – takoj ko ugotovite, da se lahko vključite v kolono, speljite hitro in odločno.

Pazite na skuterje

V mestih bodite pozorni na središča, kjer lahko vozite le s posebno dovolilnico. Kazni so visoke. Prav tako pazite na skuterje in vprege, ki se velikokrat pojavijo od nikoder.

Parkiranje na ulici

Parkiranje je nočna mora, parkirišča v mestih so redka in hitro polna, zato je po navadi treba parkirati kar v stranskih ulicah.

Po gorivo na avtomat

Bencinske črpalke so med opoldanskim počitkom zaprte, prav tako v nedeljo popoldne. Obstajajo pa številne samopostrežne, kjer plačate na avtomatu.

Nepisana  pravila vožnje

V Italiji imajo veliko nepisanih prometnih pravil. Utripanje z lučmi lahko pomeni “Umakni se!” ali “Nikar ne spelji, jaz ne bom ustavil!”. Če avto, ki vozi nasproti, utripa, to pomeni, da je v bližini policija. Če vam nekdo v drugem avtu pomaha, to lahko pomeni navaden pozdrav, morda vas prav tako opozarja na policijo ali pa je preprosto vesel, ker se je na semaforju končno prižgala
zelena luč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • moo
    12:39 27. April 2012.

    Temu se ne reče agresivna vožnja!<br /> Samo voznega reda se ne držijo in pravil ne poznajo,...no srkatka na kratko …

  • 18:29 5. April 2012.

    Če povzroči italijan prometno nessrečo in je udeleženec tudi kak slovenec, je slednji avtomatsko kriv, ker je slovene. Zato pazite …

  • 17:03 4. April 2012.

    italijani hitri in agresivni? za razliko od slovenije pri njih vsaj vem, da če bo dal žmiguc bo zavil, pri …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.