Iva Krajnc Bagola se je velikokrat bala za moža

Foto: TVS
Foto: TVS
Dva slavna para pri Zvezdani.
Oglej si celoten članek

Igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar je v svoji oddaji gostila dva znana para – Klemna Slakonjo in Mojco Fatur in Ivo Kranjc ter Aljošo Bagolo. Oba para združuje podobna usoda – bolezen. Mojca je zbolela za hudo krvno boleznijo, Aljoša za izgorelostjo.

Kako sta se partnerja spopadala s tem? 

Aljoša pravi, da je krivca za izgorelost in za Ivin odziv na njegove težave našel v vzorcih, ki sta jih prinesla iz svojih družin. Njegovi starši so garali v gostilni, Ivini so imeli polne roke dela z njenim bratom, ki ima duševno motnjo.

"Dolgo časa sem sporočal, da se ne počutim dobro, ampak Iva ni dovolila, da bi se to zgodilo, ker je bil tudi pri njih fokus vedno naravnan na to, da nekomu zagotavljaš to, kar si mu dolžan zagotavljati. Pri nas je bila to gostilna in na stotine gostov vsak dan, pri njih fokus na bratu. Rekel sem, Iva glej, ne počutim se dobro, oropan sem smisla, doživel sem eno veliko poslovno-osebno razočaranje, ki je spodneslo moje vrednote in me pahnilo v deloholištvo. To kolesje in ta znameniti slovenski napev, da je življenje težko, te prisili, da stisneš zobe in greš čez sebe. Spomnim se, ko mi je Iva enkrat rekla, da ne more, ker ima vajo. To so stotine dneva odsotnosti. Ko si z majhnim otrokom, prideš iz službe, kjer imaš desetine projektov, odgovornosti in sem prav strgal s sebe spalno srajco in sem rekel, ali ti ne razumeš, da ne morem. Ampak ni razumela takrat, ni razumela. Je šla v teater, jaz sem doma z migreno in otrokom in greš čez sebe.“

Par se je, ker je bilo po streho preveč krega, odločil za terapijo, ki jima je pomagala. Bagola poudarja, da je pri okrevanju najpomembnejše zaupanje vase, partnerstvo pa predstavlja dodaten steber podpore. Na Zvezdanino vprašanje, ali je bilo Ivo zaradi depresije, v katero je padel Aljoša, kdaj strah, je igralka povedala: "Velikokrat. Zaupanje do sebe in do drugega ... Ni drugega. Partnerju moraš zaupati. Verjela sem, da to zmore. Vedela sem, da je trmast. Če si je to pridelal, si bo tudi oddelal."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:20 28. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 10:06 28. December 2021.

    Take komentarje pišete,da je še mene sram,ki nimam nič s tem.Če bi bolezen,ki jo je premagal poznali,vam to ne bi …

  • 15:02 27. December 2021.

    Bagola, moški leta, kralj oglaševanja za poneumljanje gledalcev in bralcev vsepovsod,

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.