Ivonina multifunkcionalnost

Foto: Žurnal24 Ivona Martinko (v sredini) z mankenakama, ki sta predstavile njene multifunkcion Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Zagrebška oblikovalka Ivona Martinko je predstavila svojo zimsko kolekcijo, ki jo lahko opišemo zgolj z eno besedo – multifunkcionalnost.
Oglej si celoten članek

"Zakaj bi človek moral nositi le en kos, mnoge to dolgočasi, zato je ta kolekcija multifunkcionalna," je povedala Ivona Martinko, ki je zasnovala oblačila, s katerimi se lahko poigramo in iz enega kosa nosimo bluzo, obleko ali majico. "V mislih sem imela zaposleno žensko, ki si lahko obleko za v službo spremeni za večerni odhod v mesto, pri tem pa se ne rabi preoblačiti," pravi Ivona, ki ima svoj butik tudi v središču Ljubljane.

 

Ivonine trende si oglejte v galeriji.

Spustite se po toboganu in zacvetite kot vrtnica

Oblikovalka je ustvarila prav posebno oblačilo, ki ga je poimenovala tobogan. Ta je narejen brez šivov, gumbov in zadrg, vanj pa se le ovijemo in po potrebi odvijemo. Še posebej ženstvena in nežna so krila, za katero je Ivona dobila navdih v vrtnicah. Plasti cvetnih lističev iz mehkega blaga po želji skrijejo ali izpostavijo določen del telesa, za to ni pomembno kako je udobno in nenavadno krilo obrnjeno.

 

V njeni kolekciji prevladujeta črna in siva, ki jih popestrijo žive zadrge in drugi živi detajli. "Ne predstavljam si, da bi se v zimo podala v povsem živih barvah," je povedala Ivona in poudarila, da njeni mehki materiali božajo kožo. Nujen kos letošnje zime je plašč. Ivona je ustvarila multiplan oziroma plašč s krili, ki z zadrgo na hrbtni strani ter inovativno rešitvijo na sprednji omogoča širjenje, oženje in zmanjševanje, kar omogoča, da je plašč ozek ali širok, ko pod njim nosimo široka in topla oblačila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.