Iz Londona z novo idejo

Foto: Katarina Pernat
Foto: Katarina Pernat
Olga Košica je letošnja nagrajenka British Councila za najboljšega mladega kreativnega podjetnika na področju mode v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Iz Londona se vračam polna novih idej in kontaktov. Izkušnja je bila res enkratna,” je za Žurnal24 povedala Olga Košica, priznana slovenska oblikovalka nakita, ki je letošnja nagrajenka British Councila za najboljšega mladega kreativnega podjetnika na področju mode v Sloveniji.

Hitro in sodobno do nakita

Za nagrado je nekaj časa preživela v Londonu, kjer se je izpopolnjevala ter navezovala stike s svetovno priznanimi modnimi in dizajnerskimi guruji. V Veliki Britaniji pa je predstavila tudi svoje nove izdelke in ideje, ki jih oblikuje z novo 3D-tehnologijo tiska. “Ta novi način oblikovanja je v porastu v svetu, saj moramo biti dandanes konkurenčni in izvirni ter moramo uporabljati nove tehnologije, ki nam to omogočajo,” je pojasnila Košičeva. 3D-tiskalnik je zasnovan tako, da se izdelek oblikuje računalniško, pozneje pa z večplastnim nalaganjem prahu nastane želen izdelek. “Lahko je iz plastike, kovine. Razvoj takšne naprave pa še ni dokončen. To je prihodnost. S to tehnologijo ustvarjam nakit, pri katerem ni nobenih odvečnih materialov, zato je tudi bolj ekološki. V nekaj mesecih do pol leta lahko pričakujemo mojo kolekcijo v tej tehniki,” je dodala Košičeva. Cena naj bi se gibala od 40 pa vse do dva tisoč evrov, odvisno od materialov in velikosti.

Krize ne čuti

Kljub krizi ljudje čedalje bolj stremijo k temu, da želijo imeti zanimiv in izviren izdelek, ki ne bo trajal le eno sezono. Jaz nekega upada ne čutim,” je komentirala Olga Košica, ki že osem let kot zunanja sodelavka oblikuje tudi nakit znamke Lencia pri Zlatarni Celje.

Konferenca iCAT

Košičeva se je s svojim nakitom, izdelanim s 3D-tehnologijo, predstavila tudi na konferenci novih tehnologij iCAT, ki je bila prejšnji teden v Mariboru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.