Izgubite se v Brezkrajnih svetovih

Foto: Apolonija Simon, Ljubljanski grad
Foto: Apolonija Simon, Ljubljanski grad
Nedeljski sprehod po prestolnici zaključite na Ljubljanskem gradu, kjer si v Peterokotnem stolpu lahko ogledate slikarsko razstavo Apolonije Simon, z naslovom Brezkrajni svetovi. Razstava bo na ogled do 23. oktobra.
Oglej si celoten članek

Slikarstvo je način gledanja na svet in slikarka Apolonija Simon mu zvesto sledi. Odstira  bogatost svojega vizualnega sveta - osebno interpretacijo narave in iskanja svetov. V mediju raziskuje in preizprašuje najgloblje dele svoje in človekove biti ter se ne ustavlja na površini, temveč razgalja bistvo narave.

Svoje slikarstvo črpa iz izkustva, pri katerem sta barva in svetloba tisti ključni komponenti, ki dajeta njenim slikam vizualno moč. Za Apolonijo Simon narava ne pomeni več posnemanja stvarnega sveta, temveč so v njej globlji prostori, ki odpirajo neskončen svet podob in oblik.

V polju sodobne umetnosti slikarka Simonova raziskuje možnosti, ki jih ponuja dvodimenzionalno slikarsko platno. Njena umetniška govorica se je izoblikovala v devetdesetih letih, ko je bila sodobna slovenska umetnost vezana za dekonstrukcijo tradicionalnih likovnih praks.

Vstopnine ni!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.