Izklopite prenos podatkov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
“Pazljivi morate biti že v bližini meja, zlasti med Evropsko unijo (EU) in državami, ki niso v EU (denimo Švica), saj je razlika v tarifi lahko skoraj desetkratna,” opozarja Boštjan Okorn z Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS).
Oglej si celoten članek

Pozanimati se je treba, kakšne cene veljajo za klice in sporočila v državi, v katero potujemo, saj se lahko cene razlikujejo tudi med operaterji znotraj države,” dodaja Okorn.

Drag prenos podatkov

Pred odhodom v tujino preverite, ali imate izključeno možnost prenosa podatkov. Še posebno bodite pozorni, ali imate pametni mobilnik, ki se samodejno povezuje v splet. Prenos podatkov je namreč občutno dražji kot doma, zato vam večina mobilnih operaterjev že ponuja vklop dodatne storitve zakupljenega prenosa podatkov.

Za tujino tudi nižje tarife

Pri Simobilu lahko naročniki s tarifo Svet 20 minut govorite za 90 centov ne glede na to, kje ste, pri Mobitelu pa lahko dokupite pakete pogovorov in sporočil za tujino; ura klicev tako stane 18 evrov.

Evrotarifa za vse članice

Za vse članice  Evropske unije (EU)  velja enotna evrotarifa. Ta določa najvišji znesek, ki ga operaterji uporabnikom mobilnih storitev lahko zaračunajo za klice med gostovanjem v omrežjih v drugih državah EU. Najvišji znesek je  42 centov za minuto pogovora in 13 centov za poslano sporočilo. Ob vstopu v državo EU boste prejeli SMS s cenami evrotarife glede na operaterja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.