Izlet s popolnim preobratom

Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet Foto: mediaspeed Izlet
Na premieri filmskega prvenca Nejca Gazvode, Izlet, se je trlo znanih igralskih obrazov.
Oglej si celoten članek

Potovanje ali izlet? Izlet. Izlet namreč ponuja tisto, česar potovanje ne. Preprosto. Harmonije življenja ni težko zaužiti v dveh ali treh dneh, prav tako ne potrebuješ veliko prtljage. Le tisto osebno, ki jo moraš spraviti ven. In Nejcu Gazvodi, režiserju in scenaristu, je to nedvomno uspelo. Izlet zanj ni beg v oddaljene kraje, je dobra muzika, stolčen avto, morje, pivo, cigareta, pest v fris in leteči zmaj. Je trip, prežet s humorjem, iskrenostjo in odličnimi dialogi, s katerimi gledalec diha in se s tremi mladci pelje na izlet. Napeto in nepozabno.

Občinstvo navdušeno

"Navdušena sem, film mi je bil zelo všeč. Čestitke režiserju in scenaristu Nejcu in vsem trem igralcem, ki so krasni," je prvi celovečerec Nejca Gazvode komentirala igralka Pia Zemljič. Odlična igra glavnih protagonistov, ki so jih upodobili Nina Rakovec, Luka Cimprič in Jure Henigman, je verjetno tudi rezultat tega, da so igralci stari znanci iz študijskih klopi, igralka Maja Martina Merljak pa je prepričana, da je bila ključna sestavina za pohvalen filmski izdelek prav odličen scenarij, o katerem Gazvoda pravi: "Scenarij je avtobiografski vedno in nikoli. Vse izhaja iz mene, hkrati pa so vse situacije narejene tako, da povem tisto, kar sem želel povedati." Po treh letih ustvarjanja filma Izlet se je njegove uradne premiere seveda veselila tudi Nina Rakovec, ki je filmu vdahnila žensko dušo:

"Preden smo film predstavili občinstvu, sem bila zelo nervozna, vendar je bil odziv zelo lep, kar me izjemno veseli in navdaja s ponosom. Sama sem stara 24 let in moram potrkati, da imam službo. Seveda pa je bilo obdobje, ko sem cvikala, ali bom sploh kaj delala. Dokler lahko delamo, je super, sploh v našem poslu."

Izlet, poln dogodivščin

Zgodba o mladostniškem iskanju smisla pa ni bila polna dogodivščin le na filmskem platnu, temveč se je ekipa zelo zabavala tudi na snemanju: "Anekdot je bilo kar nekaj. Za določen prizor se je v avtomobilu vozilo sedem ljudi, in to mimo kar dveh policijskih vozil, vendar nas ni nihče ustavil. Na koncu pa tega prizora sploh nismo uporabili," nam je zaupal Gazvoda. Igralcu Luku Cimpriču pa se je v spomin najbolj odtisnil nepridiprav, ki jim je izmaknil rekvizit: "V filmu je scena, v kateri vržemo fotoaparat za enkratno uporabo skozi okno avtomobila, in zgodilo se je, da ga je neki mimoidoči pobral, mi pa smo ga z avtom lovili. Ko smo ga končno ujeli, nam ga ni želel takoj vrniti, čeprav smo mu razložili, da je to rekvizit pri snemanju filma."

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.