Izlet tedna: Na sankanje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ponudba izletov s sanmi je pestra – izkoristite obilico snega. Izlet s sanmi, ki jih vlečejo konji ali psi, je posebno doživetje.
Oglej si celoten članek

Sveža pošiljka snega se bo ob nizkih temperaturah ohranila še nekaj časa, zato so ta konec tedna in prihajajoče šolske zimske počitnice odlična priložnost za malo drugačen snežni izlet. Tudi v Sloveniji se namreč lahko po snegu odpravite na saneh, ki jih vlečejo izšolani psi ali konjska vprega. Pripravili smo kratek pregled domače ponudbe.

S konji na Pohorje

Mariborsko Pohorje ponuja vožnjo s sanmi, v katere sta vprežena dva konja – Noni in Barson. Na saneh je prostora za štiri ljudi, za pol ure najema sani pa boste odšteli 20 evrov. Mogoči so tudi daljši izleti. Več informacij na 041 931 031.

Doživljajska vožnja

S sanmi, ki jih po snegu vlečejo konji, se lahko popeljete tudi po Rakitni. Cena vožnje je okrog deset evrov na osebo in je odvisna od števila potnikov, na saneh pa boste uživali oviti v topel ovčji kožuh. Za snežni izlet po Rakitni lahko pokličete 031 412 373.

Po snegu s haskiji

V Kranjski Gori se zgledujejo po eskimskem načinu potovanja po snegu, zato lahko pri njih preizkusite vožnjo s haskiji. Posebej za to izšolani psi haskiji vas bodo popeljali po zimski pokrajini, za eno vožnjo pa boste odšteli 35 evrov na osebo. Otroci imajo popust. Več informacij o ponudbi vas čaka na telefonski številki 051 63 55 46.

Pasja vprega v Logatcu

Na zimo navajeni kosmatinci vas bodo popeljali tudi po poljanah okrog Logatca in po Logarski dolini. V dveurnem programu najprej spoznate pse in delo z njimi, nato pa se lahko sami ali pod vodstvom učitelja odpeljete čez drn in strn. Cena je od 55 do 65 evrov na osebo. Več informacij na 059 11 24 84.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.