Izničite negativne vplive menopavze

Foto: Vichy
Foto: Vichy
Menopavza pogosto prinaša tudi fiziološke spremembe, pojavi se upočasnjeno delovanje hormonov, vročični oblivi, nepopoln spanec, rahlo povečanje telesne teže, slabša gostota in elastičnost kože, izopadanje las in tako dalje. Prijavite se na preizkušanje nadomestnega kompleksa neovadiol in nam javite uporabniško izkušnjo.
Oglej si celoten članek

V obdobju menopavze je zelo pomembno, da se prehranjujemo na ustrezen način, da bi se obdržala kondicija in občutek prijetnosti v lastnem telesu.

Za začetek se uprite želji po sladkarijah in mastni hrani. Ta živila večajo tek po hrani, ki je bogata z osnovnimi hranilnimi snovmi, kot so beljakovine, povzročajo pa tudi kopičenje maščobnih oblog na trebuhu. Treba je omejiti vnos masla, olja (dve žlici na dan) in sira (ne več kot 30 gramov dnevno). 

Čeprav so ogljikovi hidrati del zdrave prehrane, je treba izbirati tista živila z nizkim glikemičnim indeksom. Mednje spadajo polnozrnata žita in številni izdelki iz polnozrnatih žit, fižol, leča, čičerika, kvinoja in tako dalje.

Pazite na srce in kosti. Da bi jih zaščitili, povečajte vnos omega-3 maščobnih kislin (ribe, laneno seme), kalcija, obdržite vnos beljakovin in jejte izdelke bogate z vitamini.

Uživajte živila bogata z antioksidanti, mednje štejemo denimo zelje, čebulo, jagodičevje, agrume, jabolka, paprika ... 

Proti izpadanju las

Estrogen uravnava rast las. Ta ženski hormon spodbuja rast in ščiti lasne folikle pred vplivom androgena, ki je moški hormoni. Z začetkom menopavze proizvodnja močno upada. Lasje zato postanejo tanjši, rast in gostota se poslabšata. 

Da bi se uprli tem vplivom menopavze, zaužijte več železa in biotina. Železo ima ključno vlogo pri preprečevanju izpadanja las, biotin pa je znan kot vitamin za rast las.  Med odličnimi viri hranilnih snovi so ribe, oreščki, fižol, piščančje meso, zelena solata, paradižnik in korenje.

Zaužijte več omega-3 maščobnih kislin in z nekaterimi zdravilnimi rastlinami vzpodbudite rast las. Aloe vera, ginseng, sivka in rožmarin denimo hranijo lase in spodbujajo krvni obtok na lasišču.

Poskrbite za kožo

Vichy prvič predstavlja nadomestni kozmetični kompleks, ki združuje aktivne sestavine kot so hialuronska kislina, hydrovance, hepes in hedion in visoko vsebnost sestavine pro-xylane, ki odlično delujejo proti trem vidnim posledicam menopavze na koži,” opisujejo pri Vichyju.

Nov kompleks daje občutek gostejše kože, saj dobijo njene plasti ponovno svojo polnost in čvrstost. “Obrazne poteze bodo postale izrazitejše, povrnila se bosta tudi sijaj in enakomernost polti,” pojasnjujejo.

Nadomestni kompleks neovadiol vsebuje desetkratno količino Pro-Xylane (v primerjavi z obstoječo formulo). Ta intenzivno deluje na gostoto vaše kože s ciljem obnavljanja kožnega tkiva in preobrazbe kože v vseh njenih dimenzijah. 

To v Vichyju klinično dokazujejo z zagotovili  34-ih dermatologov*, s pomočjo številnih parametrov mladostnega videza v raziskavi z več kot 400 ženskami**. 

Predstavili so tudi rezultate potrošniškega testa, ki so ga naredili v Nemčiji na 121 ženskah, ki so uporabile serum. Od osem do deset žensk je opazilo zmanjšanje učinkov menopavze na svoji koži med uporabo seruma Neovadiol. “Klinične ocene dnevne nege Neovadiol prinašajo odlične rezultate: Toničnost kože se poveča za 39 odstotkov, čvrstost za 13,9 odstotkov, elastičnost za 22 odstotkov, v dveh mesecih pa so že preoblikovane kožne poteze” dodajajo.

* Multicentrična študija z 240 ženskami v obdobju 2 mesecev. ** Klinična študija ob uporabi seruma in nege v obdobju 8 tednov.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.