Izpoved naše novinarke: V dveh tednih 500 povabil na zmenek

Foto: Žurnal24 main ženska, lizika, srček, valentinovo
Moja izkušnja s portalom za zmenkarije Ona-On.
Oglej si celoten članek

Pred dvema tenoma sem se prijavila na zmenkarski portal Ona-on, izpolnila profil, objavila tri fotografije in se kmalu počutila kot med kotleti na pladnju, kjer si lačni izbirajo najbolj sočnega. Med poplavo moških, skoraj 500 povabili na zmenek in nešteto sporočili, na katere niti nisem mogla odgovoriti, se je našlo tudi nekaj povsem simpatičnih kandidatov. Naj povem, da je to resnično hobi za ljudi z veliko prostega časa, ki ga za vso odpisovanje in dejtanje tudi rabiš, če želiš ločiti zrnje od plevela. Kljub temu, da sem za mesečno registracijo porabila 25 evrov, sem hitro spoznala, da bom srečo v ljubezni raje prepustila usodi in času

Spoznavanje prek spleta je sicer precej dvorezen meč, saj smo po eni strani vizualna bitja in hitro damo prednost nekomu, ki nam je simpatičen na prvi pogled, čeprav v pogovorih precej pust, medtem ko hitro izpustimo kakšnega, ki je zelo simpatičen, a nas ni pritegnil s fotografijo. Poleg tega energije, ki je nekdo oddaja v živo, ne moremo začutiti preko spleta, je pa portal lahko odlična odskočna deska.

Čeprav sem se projekta lotila malo zares, malo za hec in podrobno izpolnila vse svoje želje, pričakovanja ter zapisala, da iščem bodočega moža, se je še vedno našel kakšen primerek, ki na tovrstnih portalih išče le mesene užitke. A takih je malo, večina si jih namreč resnično želi iskrene ljubezni.

Takšne so statistike

Tamara Prejac Čas, urednica in vodja projektov pri omenjenem portalu, pravi, da so tukaj v prednosti ženske, že zato, ker je na portalu 60 odstotkov uporabnikov moških in 40 žensk. Vsako leto se od njih poslovi kar 1000 parov, lani celo 1200. "Kar se tiče povabil na zmenek, je število zelo odvisno od uporabnice do uporabnice. Če je nova, se ji dogaja več in posledično dobiva večje število povabil na zmenek, kot recimo kasneje, ko je že nekaj časa uporabnica. Prav tako je odvisno od izpolnjenosti njenega profila, njene aktivnosti in koliko časa je naša uporabnica - če recimo naloži privlačno fotko, se ji število povabil na zmenek poveča. Če pogledamo časovno obdobje enega meseca, lahko aktivna uporabnica na mesec dobi tudi med 600 in 800 povabil na zmenek," pove Tamara.

Ena Tamarinih najljubših ljubezenskih zgodb pa je zgodba para, ki sta ljubezen ponovno našla na jesen svojega življenja: "Prek Ona-on sva se spoznala v zrelih letih, oba že v sedemdesetem. Ugotovila sva tudi, da sva vse otroštvo in mladost živela 500 metrov narazen, a se nikoli nisva srečala. Tudi klasično gimnazijo sva obiskovala skupaj, Marija je bila le eno leto pred mano. Oba sva se v tistih letih tudi hodila kopat na isto kopališče. Nikoli se nisva uzrla. Srečala pa sva se tudi pozneje, povsem službeno, a iskrica prav tako ni preskočila. Preskočila pa je tekom dvomesečnega dopisovanja. Drug drugemu sva se dala prepoznati le teden dni pred tem, preden sva se prvič srečala v živo. Ona me je vprašala (ko je že vedela, kdo sem), ali me lahko povabi na kosilo na Bled. Strinjal sem se, a sem rekel, da bo ona izbrala lokacijo, jaz pa bom plačal. Prišel sem z vrtnico in Mariji sem se zdel zelo šarmanten. Srečanje je potrdilo, da sva prav izbrala. Poročila sva se decembra, na Marijin sedemdeseti rojstni dan. Ona pred tem o poroki sicer ni razmišljala. Želela si je prijatelja. Ko pa sem ji predlagal, je takoj sprejela. 'Zakaj pa ne?' je rekla takrat. In danes lahko rečeva, da je za nama deset let čudovitega življenja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:52 2. Marec 2018.

    imam popolnoma enako izkušnjo, ko plačaš članarino, "nadlegovalke" poniknejo neznano kam. Tako da gospodje pamet v roke in stran od …

  • 08:16 2. Februar 2018.

    Naj napišem svojo izkušnjo iz tezmenkarske strani: Namreč nekaj časa sem se " švercal" na brezplačnih storitvah. In moram reči, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.