Izrabljena guma + mikrovalovka = gorivo

Foto: Žurnal24 Pnevmatika
Gorivo v današnjem času pridelujejo iz najrazličnejših surovin, od živilskih ostankov do raznoraznih odpadkov. Američani so odkrili novo metodo, ki je še posebej zanimiva.
Oglej si celoten članek

Ameriški raziskovalec Frank Pringle, med kolegi znan tudi kot "človek mikrovalovka", si je izmislil edinstven način pridobivanja dizelskega goriva.

Surovina so izrabljene avtomobilske pnevmatike, naprava pa mikrovalovna pečica. Pringle se je domislil, da bi pnevmatiko spravil v mikrovalovno pečico in jo stopil z enim od desetih milijonov signalov na frekvencah, na katerih deluje.
Iz tako skurjene 14-palčne pnevmatike naj bi dobili 4,5 litra dizelskega goriva, 15 kubičnih metrov gorljivega plina in kilogram visoko kakovostnega jekla. In to vse ob strošku za električno energijo, ki ne presega 30 centov.

Trenutno gre le za teorijo. Frank Pringle priznava, da bo potreboval še kar nekaj časa, denarja in raziskovanja, da bi spoznal vse prednosti in potenciale takšnega ekološkega pretvarjanja izrabljenih gum v gorivo. Zanimanje ameriškega ministrstva za energijo in tamkajšnjih univerz nakazuje, da je tam, kjer je dim, tudi ogenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.