Izštekane Majke

Foto: Žurnal24 9. aprila bodo po enem letu znova nastopili v Ljubljani.
V ljubljanski Cvetličarni se v četrtek, 9. aprila, obeta prvovrstni rock koncert. Za to bodo poskrbele kultne Majke z Goranom Baretom na čelu.
Oglej si celoten članek

Hrvaška skupina Majke bo tokrat nastopila v "izštekani" različici, ki bo v znamenju nove plošče Unplugged. Na njej je 21 skladb, med njimi Vrijeme je da se krene, Mene ne zanima, A ti još plačeš, Budi ponosan.

Te in druge skladbe bo mogoče slišati tudi v Cvetličarni, ki bo zagotovo privabila vse, ki prisegajo na izvrstni garažni zvok in vokal karizmatičnega frontmana. Skupino sta leta 1984 ustanovila pevec Goran Bare in basist Nedjeljko Ivković - Kilmister, kasneje so se jima pridružili še kitarist Ivica Duspara, bobnar Željko Mikulić - Korozija in solokitarist Marin Pokrovac.

Njihovi vzorniki so bile skupine, kot so Flamin Groovies, MC5, The Stooges in Steppenwolf. Prvi demoposnetek pesmi Iz sve snage so predvajali na zagrebškem radiu 101 in v istem času tudi začeli nastopati po zagrebških in beograjskih klubih. Veliko medijsko pozornost jim je prinesel nastop oziroma zmaga na ljubljanskem festivalu Novi rock. Po prekinitvah in dokončnem slovesu leta 2002 so skupino spet obudili leta 2006.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.