Izumili nelepljiv žvečilni gumi

Foto: Žurnal24 Rev7 ima okus kot vsak normalen žvečilni gumi. (Foto: Shutterstock)
Ulice bodo zdaj čistejše, saj so v Angliji izumili nelepljiv žvečilni gumi.
Oglej si celoten članek

Na prodajnih policah čez lužo je že moč dobiti žvečilni gumi, ki ga z nekaj vode in milom zlahka spravite z oblačil, s povsem običajnim čiščenjem ulic pa bi ga lahko 50 odstotkov odstranili tudi s cest.

"Motivacijo za svoj izum sem dobil, ko sem na ulicah v tej državi in Ameriki videl žvečilne. Povsod so,“ je pojasnil profesor Terry Cosgrove, ki je žvečilko izumil na Univerzi v Bristolu v Angliji. "Snovi, ki so v žvečilnem gumiju, bi lahko uporabili tudi kot barvo za razbarvanje grafitov ali zaščito proti bakterijam."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.